Lehet Más a Politika Fejér megyében

Lehet Más a Politika (LMP), már Fejér megyében is!

Ha hozzá is járulnál

Németh Vladimir

2010.02.20. 11:20 nagybarni

A 4. evk jelölt, Németh Vladimir bemutatkozója is elérhető:

Németh Vladimir

 

Négy gyermek büszke apukája. Apaként nem lehet ennél előbbre való semmi egy bemutatkozó írásban. Gyermek- és gyerekkorom meghatározó részét Fejér megyében, Bodakajtoron és Székesfehérváron  éltem, ahol édesapám állami gazdasági igazgatóként majd iskolaigazgatóként, édesanyám pedig gimnáziumi tanárként dolgozott. Ifjoncként majd fiatal felnőttként szüleimmel laktam Afrikában (édesapám alapította Tanzánia első mezőgazdasági főiskoláját) és az Egyesült Államokban. Apám Washingtonban volt követtanácsos: ott végeztem a középiskolát és kezdtem el az egyetemet, amit a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának angol-történelem szakán fejeztem be. Ma családommal Budapesten élek.

Éltem egyetemi nyelvtanárként, kultúrkocsmárosként, fesztiválszervezőként, voltam rádió alapító; dolgozom zeneműkiadóként, a magyar kultúra külföldi népszerűsítőjeként. Ezért a tevékenységemért1997-ben a Magyar Köztársaság Lovagkeresztjét kaptam, a Katalizátor Iroda könyvkiadó kollektívájának tagjaként a Nagy Imre-emlékplakett kitüntetettje vagyok.

Választókerületem 23 településének sokszínűsége, problémáinak, lehetőségeinek változatossága rendkívüli kihívás. Egyéni jelöltként a választókerület érdekeinek parlamenti képviselete mellett a szomszédos régiókkal való szoros együttműködés tökéletesítése a legfontosabb feladatom. A Duna és a Velencei-tó turisztikai és pihenési célú hasznosítása az LMP „szelíd turizmus” programjának kiemelt célpontja. A régió területén élő élelmiszer termelők munkájának törvényi támogatása az egészséges élelmiszertermesztés- és fogyasztás kulcskérdése. Az országos szinten is jelentős ipari munkahelyek biztonságának megőrzése, a környezetbarát ipari tevékenység bővítése mind-mind őszinte és elkötelezett munkát feltételez. Esélyegyenlőséget mindenkinek, lehetőséget, segítséget a leszakadottaknak!  Mindez elképzelhetetlen az idősek tapasztalata, a fiatalabbak tenniakarása, lendülete, közös kulturális múltunk és elődeink tisztelete nélkül. Csak így lehetünk igazán szabadok, boldogok és erősek!

Kérem Önöket, hogy jöjjenek el bemutatkozó fórumunkra, beszéljük meg közös dolgainkat.

3 komment

Címkék: lmp jelöltek

A megyei jelöltek bemutatkozása

2010.02.15. 12:49 nagybarni

A 7 megyei jelölt közül 5 bemutatkozását, az alábbi linkek alatt találjátok:

1. evk.: Takács László

2. evk.: Fődi Attila

5. evk.: Sivák Béla

6. evk.: Ortner Endre

7. evk.: Zsoldos Péter

További, megyei jelöltek:

3. evk.: Dr. Kiss Endre

4. evk.: Németh Vladimir

 

4 komment

Címkék: választás jelöltek fejér lmp

Tiszta kampányt!

2010.01.21. 20:06 nagybarni

A parlament rendkívüli ülésének összehívására szólítjuk fel a parlamenti pártokat. Ez az utolsó lehetőség arra, hogy egy új kampányfinanszírozási törvény elfogadásával megőrizzük a 2010-es választás tisztaságát! A Transparency International és a Freedom House javaslata ott van a képviselők asztalán, csak alá kéne írniuk. Kérlek, ha egyetértesz, támogasd aláírásoddal!
ONLINE ALÁÍRÁSGYŰJTÉS: http://lehetmas.hu/kampanyfinanszirozas/966

Szólj hozzá!

Segítség a rászorulókon

2009.12.12. 14:19 nagybarni

Munkanélküliek a hajléktalanokért

 

 

Téli, metsző hideg és egy maroknyi, elszánt, segíteni próbáló munkanélküli LMP tag, családostól. Persze pénzünk az nekünk sincs, csak jó szándék és dolgos kezek. Abból viszont el vagyunk látva bőven. Pár hete összeültünk, kitaláltuk és megszerveztük a mai napot. Mégiscsak Mikulás van (lesz). A többség a gyerekekre gondol ez idő tájt, pedig mindenkinek jólesik a törődés. Akikre viszont utoljára gondolnak, mi most őket vettük előre. Ja, hogy nekik nincs bejelentett lakcímük és így nem szavazhatnak?! Kit érdekel! Rászorulnak és kész!!

Székesfehérváron – mint megtudtuk – 300 számon tartott hajléktalan él a város legkülönbözőbb pontjain. A tél végére a számuk drasztikusan csökken. Hozzájuk mentünk ki a krízisközpont munkatársaival – segítségüket ezúton is köszönjük – és egy tál meleg, tartalmas levessel és egy szelet kenyérrel (többre nem futotta) próbáltunk segíteni.

Egészen döbbenetes, amint ezek az emberek élnek és küzdenek. Ahogy mertük a levest, elszégyelltem magam, mert azon siránkoztam, hogy annyira forró az étel, hogy nem bírja a kezem. Persze azok a kezek bírták, akik a tálakért nyúltak. Meggyötört, kérges tenyerek voltak, amik sokat tudnának mesélni. Sátrakban, romos viskókban, a szerencsésebbje düledező házakban húzza meg magát. Vannak köztük 1982-óta hajléktalanok. Többen vannak, akik ennek ellenére emberek tudtak maradni, mint azok, akik már feladták. A többség tiszta edényeket, ételhordókat hozott és abba kérte a levest. Szinte elképzelhetetlen, hogy rendezettek, tisztálkodnak, hasonló módon élnek, mint mi. Pedig láttuk. Megfordult a fejemben, hogy mi lesz, ha bedől minden hitelünk. Mi is ide kerülünk? Végignéztem magunkon. Mi nem bírnánk ki. Gyengék vagyunk hozzá. Elhessegetem a gondolatot és nagyobb adagokat kezdek osztani. Másak a problémáink. Szinte egy világ választ el minket, ami a valóságban sokszor csak pár méter.

 

Munkanélküliek a hajléktalanokért, ezt tudták tenni. Ha csak mindenki ennyit tenne, már nem itt tartanánk. Ébredjen fel az ország! Segíteni, változtatni kell, lehet másképp is csinálni!

 

Takácsné Tamács Ildikó

Szólj hozzá!

Címkék: hajléktalan segély lmp

Közel az 5%!

2009.10.26. 00:16 nagybarni

A Századvég és a Forsense legutóbbi felmérése szerint a biztos szavazó pártválasztók körében - 2%-ot javítva-, 4 százalékra jött fel az LMP. Bizakodásra okot adó kvk-eredmények: http://www.szazadveg.hu/kutatas/aktualis/haromszor-annyi-fideszszavazo-mint-mszps-238.html

sajtóvisszhang: http://www.fn.hu/belfold/20091020/62_20_ra_vezet/

1 komment

Címkék: századvég forsense lmp kvk

Az LMP kifőzte

2009.10.11. 23:18 nagybarni

A fejér megyei LMP is részt vett a szeptember végi Lecsó-fesztiválon, amit Székesfehérvár belvárosában rendeztek meg. Még több kép!

1 komment

Címkék: kép székesfehérvár lecsó lmp

LMP vs MNV

2009.09.19. 11:47 nagybarni

Az LMP pert indít a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ellen, hogy utóbbi hozza nyilvánosságra a sukorói telekcserével kapcsoltaos iratokat. A "King's City" saga újabb fejezete a lehetmas.hu-ról: http://lehetmas.hu/hirek/597

Szólj hozzá!

Címkék: city mnv kings sukoró lmp telekcsere

Elindult!

2009.09.18. 23:27 nagybarni

Ez a blog azért jött létre, hogy a fejér megyeiek se maradjanak reális alternatíva nélkül, ha közéletről, illetve az ezzel foglalkozó pártokról van szó. Minden felkerülhet ide, ami a megyét érinti, illetve a az LMP válasza ezekre a történésekre. Segíts Te is, hogy elindulhasson a változás Fejérben is!

1 komment

Címkék: fejér lmp